🚫

Hallitus haluaa suitsia ulkomaisia rahapeliyhtiöitä kovin ottein — pelitilien rahansiirrot ja voittojen maksu yritetään estää

Suomalaiset häviävät verkon uhkapeleissä ulkomaille ja Ahvenanmaalle yhteensä ehkä 300 miljoonaa euroa vuodessa., kirjoittaa Yle. Tämä on suora lainaus Ylen uutisesta syyskuulta 2020. Samasta uutisesta on peräisin myös artikkelin otsikko. Paras ase yhtä mielipidettä vastaan on toinen mielipide, mutta vain jos kumpikin mielipide saavat yhtä paljon huomiota. Jos jokin mielipide on oikea, mutta kukaan — tai melkein kukaan — ei tiedä sen olemassaolosta, se mielipide on käytännössä arvoton. Se on silloin väärä.


Tällä nettisivulla, avoinna olevalla Rahansiirtoesto.fi-sivustolla, esitetään vääriä mielipiteitä käsillä olevasta asiasta. Oikeita mielipiteitä, siis niitä, jotka päätyvät miljoonien suomalaisten tajuntaan, esittää esimerkiksi Yle.

Yle on hauska tapaus sillä tavalla, että me kaikki joudumme maksamaan sen mielipiteistä. Yle elelee verovaroin ja voi esittää mitä mielipiteitä tahansa — ja ne mielipiteet ovat aina oikeassa, sillä Ylellä on satojen miljoonien eurojen massat tukenaan. Sellaisella massalla se pystyy muodostamaan informaatiopaineen, kohdistamaan sen televisiokanaviensa, tai nettisivujensa, tai radiokanaviensa, tai YouTuben, tai sosiaalisen median, välityksellä juuri sinun tajuntaasi. Ehket edes tajua sitä, sillä tämä on maan tapa. Se on käytäntö, protokolla.

Paitsi taidat tajuta, olet ainakin löytänyt tiesi väärien mielipiteiden maailmaan. Yksi niistä vääristä mielipiteistä on nähdä verovaroilla elelevän jengin vetävän yhtä köyttä. Mutta minkäs sille tekee!

Palataan tekstin alussa olevan, lainausmerkkien väliin sijoitetun, lauseen tutkiskeluun. Se on Ylen uutisen pääotsikon alapuolelta. Jos tekstiä ryhdytään lukemaan, nähdään muutamaa kappaletta myöhemmin tarkennus:

Yhden arvion mukaan suomalaispelaajat häviävät vuodessa jopa 300 miljoonaa euroa muille verkkopeliyhtiöille kuin Veikkaukselle.

Huomaatko mikä on Ylen huolenaihe? Sen köydenvetokaveri, Veikkaus, menettää 300 miljoonaa euroa joka vuosi. Sehän on tämän Ylen uutisen punainen lanka. Veikkaus ja Yle ovat kuin ysäriluvun teinihitin Minttu ja Ville pariskunta: Yle hyötyy jos Veikkaus hyötyy. Ne pelaavat samassa joukkueessa, ne vetävät yhtä köyttä. Sen pelin palkinto on raha.

Ehkeivät ne pelaa sinua vastaan, ellet kannata vääriä mielipiteitä, kuten vapaita markkinoita. Kaikkein härskeintä tässä vilunkipelissä on, että me veronmaksajat — me Marinin hallituksen alaiset nettoveronmaksajat — osallistumme vastapuolen pelaajien elättämiseen, ja palkintojen rahoittamiseen. Mutta minkäs sille tekee!

Ainakin tämän nettisivun sille tekee.

Kiitos lukemisesta. Et varmaan päädy tälle sivulle toista kertaa. Oli jo hitonmoinen säkä saada sinut tänne kertaalleen, mutta unohtanet sivun osoitteen heti suljettuasi selaimen välilehden. Sen jälkeen jatkat Ylen tuottamille oikeille mielipiteille altistumista.


Julkaistiin 692 päivää sitten.